Info om gradering, terminsavslutning mm


 

  • 30 maj 2022

Terminen närmar sig sitt slut och nedan följer lite information om gradering, terminsavslutning, sommarträning mm.

GRADERING
Gradering för barn (upp till 13 år) blir måndagen den 30/5. OBS! Ingen träning för övriga denna dag!

För att få gradera krävs minst 20 träningspass de senaste 3 månaderna samt tränarens godkännande att gradera.

De som ska gradera samlas i dojon kl. 17.00 för upprop, kort info och genomgång. Alla ska då vara ombytta och klara, klädda i Gi (dräkt) med JKA:s förbundsemblem på bröstet.

Vi räknar med att graderingen tar ca 2 timmar. Föräldrar till de barn som graderar är välkomna att titta på.

Graderingen kostar 200 kr. Avgiften betalas kontant på plats eller med Swish. För er som har graderat tidigare... glöm inte graderingskortet (barn får graderingskort efter sin andra gradering).

För vuxna (13 år och uppåt) som tränat flitigt under våren och fortsätter träna regelbundet under sommaren kommer gradering att erbjudas den 27 augusti, då förbundsexaminator Leslie Jensen (7 dan) kommer till klubben. För de som ska gradera till 9–3 kyu (rött–brunt bälte) krävs minst 30 träningspass de senaste 3 månaderna samt tränarens godkännande att gradera. För 2 och 1 kyu (brunt bälte) krävs minst 10 träningspass i månaden de senaste 6 månaderna samt att det gått minst 6 månader sedan senaste graderingen. Mer information om vuxengraderingen kommer längre fram.

TERMINSAVSLUTNING
Lördagen den 4 juni avslutar vi vårterminen med ett gemensamt träningspass för samtliga mellan kl. 10.00 och 11.00. Därefter delar vi in oss i lag och spelar en omgång brännboll, umgås och njuter av grillade hamburgare vid grillplatsen i grönområdet bakom Simrislundsskolan. Meddela eventuella allergier senast 30/5.

SOMMARTRÄNING
Efter terminsavslutningen den 4 juni blir det ett kortare träningsuppehåll innan sommarträningen drar igång den 20/6 enligt följande:

- måndagar kl. 18.00–19.00 träning för samtliga, kl. 19.00–20.00 öppen dojo (fri träning med instruktörer på plats).
- onsdagar kl. 18.00–19.00 träning för samtliga, kl. 19.00–20.00 öppen dojo (fri träning med instruktörer på plats).

Kortare träningsuppehåll i samband med semestrar kan bli aktuella, vilket kommer att meddelas via hemsidan och på Facebook (se nedan). Sommarträningen pågår fram till vuxengraderingen den 27 augusti.

HÖSTTERMINSSTART
Höstterminen drar sedan igång den 5 september.

Väl mött!